Mensen en relaties boeien mij, al zo lang als ik me kan herinneren. Ik koos na een paar omwegen voor de opleiding HBO-V en als verpleegkundige heb ik 20 jaar lang veel mogen zien en meemaken van mensen en hun relaties, in alle fases van het leven.

In 2017 wilde ik mij verder ontwikkelen, en startte ik met de opleiding ‘Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie en Gestaltgezinstherapie’ aan het Kempler Instituut Nederland. Deze opleiding, die ik afrondde in 2021, heeft me veel gebracht, niet alleen voor de ontwikkeling van verpleegkundige tot therapeut, maar ook op het persoonlijke vlak, ten aanzien van mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. 

Sinds 2020 werk ik als (relatie- en gezins)therapeut. Mijn handelsmerk is betrokkenheid. Ik kan oprecht geraakt zijn door wat cliënten vertellen en voel mij niet bezwaard als de tranen mij zichtbaar in de ogen springen op zo'n moment. Dat is misschien even schrikken, een therapeut met tranen in haar ogen, maar naast therapeut ben ik ook gewoon mens. Net als jij. Mijn deskundigheid, diploma's of ervaring hoeven mijn medemenselijkheid niet in de weg te staan. Ze voegt zelfs vaak iets wezenlijks toe heb ik gemerkt: cliënten voelen erkenning voor hun leed, of zien een in mij een voorbeeld: 'als zij al tranen in haar ogen krijgt bij mijn verhaal, misschien wordt het dan tijd dat ik zelf eens ga huilen over ...'.