relatietherapeut in Leiden

Over mij

Mensen en relaties boeien mij, al zo lang als ik me kan herinneren. Ik koos na wat omwegen voor de opleiding HBO-V en heb als verpleegkundige 20 jaar lang veel ervaring opgedaan met mensen en hun relaties, in alle fases van het leven. Omdat ik mij op dit vlak verder wilde ontwikkelen ben ik een 4-jarige opleiding tot psychosociaal therapeut en gestalttherapeut gaan doen. Deze opleiding (afgerond in 2021) heeft me veel gebracht, niet alleen voor mijn ontwikkeling tot therapeut, maar ook persoonlijk in de relatie met mijn naasten.  

Missie

Sinds 2020 werk ik als psychosociaal/gestalttherapeut in Leiden. Mijn missie is contact: het contact dat je als mens met jezelf hebt en het contact met de mensen om je heen. Dat ervaren en zó vormgeven dat je er een gezonder mens van wordt. Gestalttherapie gaat daar bij uitstek over en is voor mij dé manier om jou te helpen stil te staan bij hoe je met jezelf omgaat, wat je voelt en wat dat betekent en wat je daar dan weer mee wilt. Ook in contact met anderen: hoe geef je dat vorm, is dit hoe je het wilt, wil je het anders, hoe dan? Ik vind het prachtig om mensen te helpen ontwikkelen naar meer gevoel van eigenheid met zichzelf, meer zelfliefde, en dat ook in verbinding met anderen. Kort gezegd: ‘vrede met jezelf, harmonie met anderen’ (Walter Kempler). Hoe ik dat doe? Lees verder onder Aanbod.

Wat anderen over mij zeggen…

… is dat je je snel op je gemak voelt bij mij, dat ik persoonlijk betrokken ben, heldere inzichten help opdoen, dat ik je echt zie voor wie je bent ook al is dat soms confronterend, dat ik beide partijen gelegenheid geef hun verhaal te doen en dat zonder oordeel, dat ik opdrachten geef waar je iets mee kunt. Iemand noemde mij ‘een betrokken professional’... en dat is precies wat ik wil zijn!