Coaching

Wil je meer bewust leven? Heb je een ‘sabbatical’ en wil je tijd en aandacht aan je eigen ontwikkeling geven? Stilstaan bij wat er in je leeft, ontdekken wat ‘jouw missie’ is of jouw diepere drijfveren in het leven? Plan een paar sessies bij mij en we gaan samen op weg naar meer diepgang, bewustzijn en de energie die jij zoekt. Coaching is bij mij een ‘light’ versie van therapie, je kunt daarom hieronder verder lezen vanaf Doel of ga naar Contact voor het maken van een afspraak. Meestal heb ik binnen een week wel ruimte voor je.

Therapie psychosociaal en gestalt

Wanneer?

Je kunt bij mij terecht als je last hebt van:

  • stress, vastlopen, een overspannen gevoel of burn-out;
  • negatief zelfbeeld, negatieve gedachten;
  • somberheid, vlak gevoel, gevoelens van zelfvervreemding, verlorenheid of depressie;
  • (liefdes)verdriet, verlieservaringen of rouw;
  • onverwerkte (traumatische) gebeurtenissen;
  • onbegrepen lichamelijke klachten, psychosomatische klachten;
  • een eetstoornis, anorexia of anders;
  • twijfels over belangrijke keuzes in je leven;
  • het gevoel dat anderen teveel jouw leven bepalen en je moeite hebt met grenzen aangeven, assertiviteit;
  • opvoedstress, opvoedingsonzekerheid, ouderschapsissues: als je (nare kanten van) jezelf tegenkomt in het opvoeden van je kinderen.

Doel 

Mijn doel is jou te begeleiden op je zoektocht naar meer bewustzijn, gewaarzijn. Van dat wat er in jou gebeurt en hoe dat te begrijpen is vanuit jouw levensverhaal. Een aantal eigenschappen heb je in de loop van je leven goed ontwikkeld en er zijn wellicht ook delen van jouw ‘zelf’ ondergesneeuwd.  Ik leer je om de dingen die je tegenkomt bij je zelf niet alleen te zien en te begrijpen, maar ook om ervoor te zorgen. Wat heb je nodig? Waar heb je behoefte aan? Wat kun je jezelf geven en wat heb je nodig van anderen en hoe kun je daar achteraan gaan op een manier die voor jou goed voelt? Al deze stappen maken dat jij een completer zelfbeeld en zelfgevoel krijgt en dat je krachtiger als mens jouw plek in je bestaan kunt innemen, in werk, relatie, of gezin/familie.

Hoe gaat het in z'n werk? 

Gratis kennismaken

Je bent welkom voor een gratis en vrijblijvende kennismakingsgesprekje (15 min.) om een indruk van mij te krijgen en je vragen te stellen. Telefonisch kennismaken of via videobellen kan ook. Als je een goed gevoel hebt bij wat je hier leest kun je de kennismaking ook overslaan en meteen de intake afspreken. Meestal kun je binnen een week terecht. 

Intake

In het intakegesprek (1,5 uur) onderzoeken we samen wat jouw last/vraag is en wat je hoopt van de sessies met mij. We staan stil bij jouw gezin van herkomst en hoe dat je gevormd heeft. Aan de hand van jouw vraag/wens en mijn gedachten over wat jij vertelt, komen wij samen tot een ‘diagnose’ van jouw situatie en tot een plan voor wat nodig is.

Werkwijze

Het aantal sessies staat niet van tevoren vast, we bepalen in overleg wat nodig is en wat jij prettig vindt. Bij lichte problemen kunnen 4/5 sessies voldoende zijn, bij een grotere ervaren last 10-15 sessies.

In de sessies ga ik met jou aan het werk met jouw thema en ons plan. Voor een groot deel zal dat zijn door middel van gesprekken. Daarnaast, omdat ik geloof dat je met ‘ervaren’ op een diepere laag van besef kunt komen, maak ik ook gebruik van andere werkvormen. Je kunt denken aan geleide fantasie-oefeningen, tekenen, of een opstelling met hulp van houten poppetjes of in de kamer met stoelen of matjes. Soms stel ik je voor om iemand die voor jou belangrijk is te betrekken bij een sessie of een aantal sessies. Omdat die persoon jou al wat langer kent, kan zijn of haar licht op jouw thema waardevol zijn en kan hij/zij jou wellicht ondersteunen in het ontwikkelen van nieuw gedrag. Tenslotte kan het zijn dat ik je ‘huiswerk’ meegeef, voor de periode tussen de gesprekken. Schrijfopdrachtjes of doe-dingen, bedoeld om meer bewustzijn te creëren in je dagelijks leven of te oefenen wat je je voorneemt. Voor alle zekerheid nog dit: ik stem dit alles zorgvuldig op jou af en met overleg. Je zult bij mij niets moeten doen wat te ver buiten je comfortzone ligt.

Je innerlijke kind

Veel cliënten ontdekken in de sessies hun ‘innerlijke kind’. Het kind dat ze ooit waren, met de gevoelens die het had en dat ze door herinneringen in zich meedragen. Soms doet dat kind zich in bepaalde situaties nog gelden en voel je emoties die buitensporig heftig lijken bij wat er gebeurt. Ik help je dan om die gevoelens te duiden, het gewonde kind in je te zien en ervoor te zorgen. 

Als je een partner hebt...

…is het thuis vaak lastig over te brengen wat er gebeurt in de gesprekken en dit kan leiden tot een gevoel van vervreemding of zelfs wantrouwen bij de partner thuis. Ik wil je aanmoedigen om je partner een keer mee te nemen naar de gesprekken, bijvoorbeeld naar de intake. Op die manier kan je partner zich betrokken voelen bij jouw proces en profiteert jullie relatie ook van de gesprekken. Als je je partner meeneemt, kan het kan zijn dat we meer tijd nodig hebben per sessie. Tijd en tarief zijn dan hetzelfde als onder Relatietherapiesessie.