besliscounseling, waarvoor?  

Als jullie overwegen om uit elkaar te gaan, dan is dat een grote beslissing die veel mensen heel lang uitstellen. De impact is vaak groot, zeker als er kinderen zijn. Ik ben daarom gestart met een nieuwe vorm van relatiecounseling, om jullie te helpen deze beslissing op een zorgvuldige manier te nemen en daarmee recht te doen aan de (lange) tijd dat jullie samen zijn. Besliscounseling is nadrukkelijk géén relatietherapie, maar een serie gesprekken waarin ik ook veel individueel met beide partners spreek. We staan in de gesprekken stil bij de relatie zoals die is, hoe het zover heeft kunnen komen en wat jouw eigen aandeel is aan jullie problemen. Voor de duur van dit traject wordt de beslissing om uit elkaar te gaan tijdelijk geparkeerd, om die daarna weloverwogen te kunnen nemen.

Wat levert het ons op? 

Door tijd te nemen voor reflectie over de relatie, over je eigen aandeel in wat niet werkte en door dat met elkaar te delen, kan er inzicht ontstaan in de patronen die jullie samen ontwikkeld hebben. Er ontstaat vaak meer begrip onderling en partners kunnen elk hun verantwoordelijkheid gaan zien en nemen voor het eigen aandeel in de problemen. Soms leidt dit tot de beslissing om toch samen verder te gaan en met relatietherapie te starten. Het besluit kan ook zijn dat je toch uit elkaar gaat. Dan zijn de gesprekken nog niet voor niets geweest. Door de tijd te nemen voor reflectie neem je deze beslissing op een zorgvuldige wijze, waarmee je recht doet aan de lange tijd dat jullie samen waren. Daarnaast, en dat is misschien wel het allerbelangrijkste: je maakt ruimte voor persoonlijke groei door alles wat je in deze gesprekken over jezelf leert en je voorkomt hopelijk dat je in een volgende relatie weer in dezelfde dynamieken en patronen belandt.

Praktisch

Het traject beslaat ongeveer 5 gesprekken. Ik spreek beide partners samen maar ook om de beurt apart. De sessies duren 90 minuten en vinden plaats op maandag(avond), dinsdag(avond) en vrijdag.