Relatietherapie, waarvoor?

Je kunt het gevoel hebben dat er meer uit jullie relatie te halen is, je wilt je relatie verbeteren, elkaar beter bereiken, je voelt misschien dat jullie ‘samen-gevoel’ onder druk staat, door de hectiek van het dagelijks leven en je wilt je daar niet bij neerleggen. Gewoon omdat jullie relatie belangrijk is!

Misschien staat de relatie meer onder druk en heb je al een punt bereikt waarop je je daarin echt ongelukkig voelt. Alle pogingen tot gesprek ontaarden in ruzie, of het andere uiterste is aan de hand: je leeft juist langs elkaar heen. Misschien is één van jullie verliefd geworden op een ander, of ook vreemd gegaan… Hoe ook, het is zover gekomen dat je de man of vrouw waar je verliefd op werd, haast niet meer terug herkent in je partner. Het gevoel van verbondenheid, liefde lijkt verdwenen. En dat wil je weer terug!


Wat levert het ons op? 

Soms helpt het als iemand van buitenaf je bewust maakt van de kringetjes waarin jullie soms rondvaren. Iemand die jullie beiden kan zien, met alle blauwe plekken die je opgelopen hebt in deze relatie, maar ook eerder. Iemand die jullie helpt elkaar weer echt te zien. In de relatietherapie wil ik jullie helpen om in alle rust en veiligheid een laagje dieper te gaan en te ontdekken wat er bij elk van jullie leeft onder de oppervlakte, aan pijn en verlangens. Door dit in een veilige setting met elkaar te gaan delen, groeit jullie verbondenheid weer en verdiept jullie relatie zich. 


De gesprekken

De gesprekken duren 5 kwartier tot 1,5 uur en vinden plaats in Leiden, op maandag(avond), dinsdag(avond) en vrijdag. Vaak ben je met 5 gesprekken al heel wat wijzer samen, maar hoeveel gesprekken nodig zijn voor jullie hangt mede af van jullie situatie en dat bepalen we in overleg.